Halloween z roku na rok zyskuje coraz większą liczbę fanów w Polsce…
Przebrania, psikusy i domy udekorowane dyniami to znaki charakterystyczne dla zbliżającego się święta, jakim jest Halloween. To właśnie 31 października miłośnicy zabawy przebierają się za duchy, czarownice wampiry, zombie czy kościotrupy. Opanowując przy tym domy i ulice, domagają się pysznych słodkości. Największą popularnością Halloween cieszy się w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, Irlandii i Kanadzie, a do Polski dotarło w latach 90. XX wieku.
Halloween to doskonała okazja, aby spotkać się z przyjaciółmi – jednak tym razem impreza wymaga specjalnej oprawy. Już nie wystarczą straszne dekoracje i przerażające przebrania… Halloweenowe menu to część imprezy, na którą czekają zarówno dzieci, jaki dorośli. A czy dania imprezowe mogą być jednocześnie smaczne i zdrowe? Oczywiście, że tak. Tym wpisem chcemy Was zachęcić do odwiedzenia Kuchni Lidla, w której Paweł Małecki – Szef Kuchni – pokazuje jak w prosty sposób przygotować pomysłowe przekąski na bazie ekspandowanych zbóż od Soligrano.
Obejrzyjcie wideo, jak przygotować dynie z ekspandowanych ziaren.
Wykorzystane w materiale ekspandowane ziarna to orkisz, jagły i amarantus.
W Kuchni Lidla znajdziecie również inne pomysły na tematyczne potrawy.
Smacznej i udanej zabawy! 🎃
PS Pochwalcie się Waszymi zdrowymi imprezowymi przekąskami na fanpage’u Soligrano.
Źródło przepisu i wideo: www.kuchnialidla.pl