Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna
/ Przepisy / Jablka w ciescie jaglanym

Jabłka w cieście jaglanym

Składniki:

  • 150 g mąki jaglanej pełnoziarnistej BIO od Soligrano
  • 50 g cukru
  • 2 jajka
  • 0,4 l mleka roślinnego
  • 2 jabłka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Z mąki, jajek, mleka, cukru wyrobić ciasto za pomocą rózgi kuchennej i odstawić na 15 minut. Jabłka obrać ze skórki i wydrążyć środek, następnie pokroić na talarki. Kawałki jabłka zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone jabłka posypać cukrem pudrem.

Soligrano życzy smacznego!

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park.

Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej informacji o Mąka jaglana pełnoziarnista BIO