Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna  /  Recepies  /  Mus czekoladowy z wiśniami i ziarnami ekspandowanymi w karmelu

Mus czekoladowy z wiśniami i ziarnami ekspandowanymi w karmelu

Składniki:

  • 100 g ugotowanej fasoli czerwonej BIO
  • 100 g czekolady gorzkiej minimum 70%
  • 4 banany
  • 100 g wiśni mrożonych
  • 50 ml miodu
  • 80 g cukru
  • 50 ml śmietany kremowej
  • 50 g masła
  • 100 g jagieł ekspandowanych BIO
  • kardamon

Sposób przygotowania:

Sos wiśniowy: wiśnie zalać miodem i gotować przez 5 minut.

Jagły ekspandowane w karmelu: cukier rozpuścić w rondelku do konsystencji karmelu, dodać śmietankę, masło i jagły ekspandowane. Wymieszać i przełożyć na pergamin do ostygnięcia.

Mus czekoladowy: ugotowaną fasolę, banany i rozpuszczoną czekoladę połączyć na gładką masę i dodać kardamon. Przełożyć do pucharku i dodać sos wiśniowy oraz jagły ekspandowane w karmelu.

Soligrano życzy smacznego!

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park.

Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produktach Jagły ekspandowane BIO  oraz Fasola czerwona BIO.