Pusty

Brak produktów w koszyku.

Pasztet z czerwonej soczewicy z gryką

Składniki:

  • 750 g Czerwona soczewica
  • 400 g Pieczarki
  • 60 g Gryka ekspandowana SOLIGRANO
  • 50 g Masło
  • 5 szt Jaja
  • 2 g Estragon
  • 50 g Sól
  • 5 g Pieprz
  • 10 g Czosnek świeży
  • 100 g Cebula

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i mielimy lub rozdrabniamy blenderem. Pieczarki trzemy na tarce lub w maszynie na grubych oczkach i przesmażamy na maśle wraz z drobno pokrojoną cebulą. Przygotowane składniki łączymy ze sobą dodając do soczewicy pieczarki, Grykę Ekspandowaną, sól, estragon, pieprz, oraz posiekany czosnek, wszystko razem dokładnie mieszamy na jedną masę i dodajemy jajka ponownie mieszając. Powstałą masę nakładamy w aluminiowe foremki do wypieku pasztetu. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez godzinę.

Autor przepisu: Akademia Kulinarna Soligrano. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produkcie Gryka Ekspandowana Soligrano.