Składniki:
Przygotowanie:
Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i mielimy lub rozdrabniamy blenderem. Pieczarki trzemy na tarce lub w maszynie na grubych oczkach i przesmażamy na maśle wraz z drobno pokrojoną cebulą. Przygotowane składniki łączymy ze sobą dodając do soczewicy pieczarki, Grykę Ekspandowaną, sól, estragon, pieprz, oraz posiekany czosnek, wszystko razem dokładnie mieszamy na jedną masę i dodajemy jajka ponownie mieszając. Powstałą masę nakładamy w aluminiowe foremki do wypieku pasztetu. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez godzinę.
Autor przepisu: Akademia Kulinarna Soligrano. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!
Więcej o produkcie Gryka Ekspandowana Soligrano.