Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna
/ Przepisy / Pierogi z soczewica zielona i ziemniakami

Pierogi z soczewicą zieloną i ziemniakami

Składniki farszu:

  • 300 g ugotowanej soczewicy zielonej BIO
  • 200 g ugotowanych ziemniaków
  • 100 g podgrzybków
  • 100 g selera naciowego
  • 100 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku

Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, tymianek do smaku

Ciasto na pierogi według własnego przepisu.

Sposób przygotowania:

Cebulę, seler, grzyby pokroić w kostkę i podsmażyć z przyprawami oraz czosnkiem. Połączyć z ziemniakami z soczewicą. Doprawić do smaku. Następnie uformować pierogi i gotować we wrzącej wodzie 3 minuty od momentu wypłynięcia.

Soligrano życzy smacznego!

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!