Składniki:
Krem chantilly:
Racuchy jaglane z jagodami Soligrano należy przygotować według przepisu na opakowaniu.
Sos czekoladowy: do zagotowanej śmietany dodać gorzką czekoladę i mieszać do uzyskania gładkiego sosu.
Krem chantilly: do zagotowanej śmietany dodać żelatynę, czekoladę białą, serek mascarpone i wszystko połączyć na gładką masę, gdy ostygnie odstawić na 6 godzin do lodówki. Przed podaniem ubijać mikserem przez 3 minuty i dodać pokrojone maliny.
Następnie ułożyć na kremie z owocami przygotowane wcześniej racuchy, polać sosem czekoladowym i rozkoszować się pysznym deserem!
*Przepis na 4 porcje
Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!
Więcej o produkcie Racuchy jaglane z jagodami bez glutenu Soligrano