Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany

Racuchy Soligrano z sosem czekoladowym, kremem chantilly i malinami

Składniki:

  • Racuchy jaglane z jagodami bez glutenu Soligrano 1 op.,
  • 200 g czekolady gorzkiej,
  • 200 ml śmietany 30%,
  • 100 g świeżych malin.

Krem chantilly:

  • 125 ml śmietany 30%,
  • 75 g serka Mascarpone,
  • 100 g białej czekolady,
  • 10 g żelatyny.
Racuchy_Soligrano_z_sosem_czekoladowym

Racuchy jaglane z jagodami Soligrano należy przygotować według przepisu na opakowaniu.

Sos czekoladowy: do zagotowanej śmietany dodać gorzką czekoladę i mieszać do uzyskania gładkiego sosu.

Krem chantilly: do zagotowanej śmietany dodać żelatynę, czekoladę białą, serek mascarpone  i wszystko połączyć na gładką masę, gdy ostygnie odstawić na 6 godzin do lodówki. Przed podaniem ubijać mikserem przez 3 minuty i dodać pokrojone maliny.

Następnie ułożyć na kremie z owocami przygotowane wcześniej racuchy, polać sosem czekoladowym i rozkoszować się pysznym deserem!

*Przepis na 4 porcje

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produkcie Racuchy jaglane z jagodami bez glutenu Soligrano