Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna
/ Przepisy / Salatka z brokulem granatem i prazona ciecierzyca

Sałatka z brokułem, granatem i prażoną ciecierzycą

Składniki:

  • 100 g ugotowanej ciecierzycy BIO
  • 200 g ugotowanego brokuła
  • 1 granat
  • 4 garście dowolnej sałaty
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g ogórka zielonego

Przyprawy do ciecierzycy: kminek, kozieradka, kolendra, chili, imbir, kurkuma

Składniki na winegret:

  • 100 ml oliwy
  • 50 ml octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżeczki miodu
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 garść posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Ziarna ciecierzycy uprażyć na oliwie z przyprawami i doprawić solą. Wszystkie składniki do winegretu połączyć ze sobą i zblendować. Sałatkę układać warstwowo wg własnego upodobania.

Soligrano życzy smacznego!

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!