Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna  /  Przepisy  /  Zielona kasza bulgur z pomidorami i cukinią

Zielona kasza bulgur z pomidorami i cukinią

Składniki pesto:

  • 1 garść bazylii, natki pietruszki, kopru
  • 100 ml oliwy
  • 1 garść orzechów pekan
  • 1 garść startego parmezanu

Składniki kasza:

  • 100 g kaszy bulgur BIO
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 400 g cukinii
  • 1 cebula
  • 200 ml wina białego
  • 600 ml bulionu warzywnego

Przyprawy: sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Z ziół, orzechów, parmezanu i oliwy wykonujemy pesto za pomocą malaksera. Doprawiamy solą i pieprzem.

Cebulę pokrojoną w kostkę przesmażamy razem z kaszą bulgur, podlewamy winem. Po chwili dodajemy bulion i gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelni smażymy cukinię pokrojoną w półplasterki, dodajemy ugotowaną kaszę według przepisu na opakowaniu, pesto i pomidorki. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Soligrano życzy smacznego!