Najnowsze badania* wskazują, że już połowa Polaków skosztowała wegańskich burgerów lub deklaruje, że chciałaby ich spróbować.
Roślinna kuchnia staje się coraz popularniejsza, a bezmięsny grill to największy trend nadchodzącego lata. Przygotowaliśmy dla Was kilka propozycji, z czym podać Vege Burgera, aby smakował doskonałe.
Polacy zakochali się w roślinnych alternatywach tradycyjnych dań z wielu powodów. Szacuje się, że produkcja wegańskich burgerów pochłania aż do 99% mniej wody, wymaga do 93% mniej powierzchni gruntu oraz zużywa do 46% mniej energii niż hodowla zwierząt przeznaczonych na mięsne steki. Vege Burgery Soligrano to zdrowy posiłek i bardziej ekologiczna opcja na wakacyjnego grilla. Nasze mieszanki o przejrzystym składzie pozwalają na szybkie przygotowanie dania bez wysiłku. Wystarczy dodać gorącą wodę, odstawić na 15 minut, usmażyć lub grillować… i gotowe!
W ofercie Soligrano znajdziecie aż 8 smaków roślinnych burgerów, w tym bezglutenowe i BIO. Nasz innowacyjny produkt zyskał uznanie w 2019 roku podczas Targów Sial w Szanghaju, gdzie wygrał z firmą Beyond Meat, producentem popularnego obecnie roślinnego burgera Beyond Burger.
Zobaczcie sami, jakie to proste! Jak przygotować Vege burgera od Soligrano?
* Badania przeprowadzone przez portal pyszne.pl