Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna
/ Przepisy / Barszcz czerwony z krokietem z grochu

Barszcz czerwony z krokietem z grochu

Składniki na barszcz:

  • 2 pęczki włoszczyzny
  • 1 kg buraków
  • 0,2 kg jabłek
  • 4 ząbki czosnku
  • 80 ml octu balsamicznego

Składniki na krokiety:

  • 100 g ugotowanego żółtego grochu BIO
  • 100 g puree ziemniaczanego
  • 1 sztuka cebuli
  • czosnek, sól, pieprz, majeranek do smaku
  • olej do smażenia

Do panierowania: bułka tarta, jajko, mąka

Przyprawy do smaku: majeranek, tymianek, sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Barszcz: ugotować wywar z warzyw, dodać jabłka, przyprawy i gotować 1,5 h, następnie zakwasić octem balsamicznym i doprawić do smaku.

Krokiet: przesmażyć cebulę, czosnek i przyprawy na oleju. Połączyć ziemniaki z grochem i przesmażoną cebulą, uformować krokiety i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Soligrano życzy smacznego!

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park.

Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!