W tym miejscu znajdziecie informacje na temat bieżących działań Soligrano i idei, jakie wyznajemy. Nowinki ze świata ekologicznej żywności, interesujące artykuły i opinie. Z naszego bloga dowiecie się również, gdzie można nas spotkać, jak przygotowywać nasze produkty, odnajdziecie tu regulaminy konkursów i wiele, wiele innych! Jeśli tak samo jak my, interesujesz się zdrowiem i ekologią, zajrzyj do tej zakładki.
Wiosna od zawsze mobilizuje nas do zmiany nawyków żywieniowych i powrotu do aktywności fizycznej, jednak w dobie pandemii stoimy przed znacznie większym wyzwaniem, niż kiedykolwiek wcześniej. Czy Polacy wrócą w tym roku do formy? Badania wskazują, że jesteśmy na dobrej drodze.
Wielkanoc obfituje w liczne tradycje i rytuały. Święcenie koszyczka, malowanie jajek, czekoladowe zajączki, bazie i wyczekiwany śmigus – dyngus. Okres Świąt i celebracji to przede wszystkim czas spędzony z rodziną i… zajadanie domowych potraw! Tradycyjna Wielkanoc może być również roślinna.
W dniach 19.02-8.03.2021 na naszych kanałach społecznościowych przeprowadziliśmy konkurs kulinarny, którego wyzwaniem było przygotowanie potrawy na bazie naszych produktów oraz zamieszczenie zdjęć/relacji z oznaczeniem marki Soligrano.
Jedliśmy je jako dzieci, kojarzą się z wakacjami i ukochaną babcią. Racuchy! Delikatne, puszyste w środku i chrupiące z zewnątrz…. Sprawdź, jak należy przygotowywać racuchy i z czym podane smakują najlepiej! Przygotowaliśmy dla Was wideo i listę dodatków, które z racuchami sprawdzają się idealnie.
Polacy ulegli modzie na tzw. superfoods czyli wyjątkowo zdrową żywność. Pochłania nas poszukiwanie kolejnych nasion, tajemniczych alg i egzotycznych owoców, które często muszą przebyć długą drogę, aby zagościć w naszej diecie. Zamiast wydawać setki złotych na jagody z drugiego końca świata, warto dać szansę produktom, które w Polsce cenione są już od wielu pokoleń.
Rok 2020 i pandemia zaskoczyła wielu przedsiębiorców. Zmiany na rynku i nowe nawyki żywieniowe Polaków przyniosły liczne niespodzianki, również w branży spożywczej. Choć mogłoby się wydawać, że Covid-19 postawił wyrok na mniejsze marki, firma Soligrano potraktowała go jako wyzwanie i osiągnęła sukces. Co stanowi o rozwoju firmy w tak trudnych okolicznościach?
Uwielbiasz gotować, a w swojej kuchni cenisz sobie zarówno smak, jak i bogactwo witamin? Zainspiruj innych swoją ulubioną potrawą!
Nowy rok to czas postanowień i zmian, szczególnie tych w naszej diecie. Zdrowe ciało i wysportowana sylwetka to jedne z najczęstszych pragnień Polaków odhaczających w kalendarzu 1 stycznia. Dlaczego tak rzadko przestrzegamy nowych zasad żywienia? Restrykcyjna dieta niekoniecznie pomoże w spełnieniu noworocznych marzeń.
Skutki Covid-19 odczuwalne są nawet w najbardziej osobistych sferach naszego życia. Zawartość talerzy Polaków podczas pandemii może posłużyć nam za soczewkę, przez którą łatwo dostrzec, w jakiej kondycji fizycznej oraz psychicznej jesteśmy. Producenci żywności widzą najlepiej, po jakie artykuły spożywcze sięgamy podczas kryzysu.