Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna
/ Przepisy / Bliny gryczane

Bliny gryczane

Składniki:

  • 350 g mąki gryczanej BIO od Soligrano
  • 25 g drożdży
  • 10 g cukru
  • 0,5 l mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Z drożdży, 2 łyżek mąki, cukru i 100 ml mleka przygotować zaczyn. Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie do miski włożyć resztę składników i dodać zaczyn. W kolejnym kroku wymieszać wszystko za pomocą rózgi kuchennej i odstawić na 15 min. Nakładać masę dużą łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć na oleju z dwóch stron. Gotowe danie można podawać np. z kwaśną śmietaną i wędzonym łososiem.

Soligrano życzy smacznego!

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park.

Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej informacji o Mąka gryczana pełnoziarnista BIO