Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna
/ Przepisy / Potrawka z kurczaka i fasoli mung

Potrawka z kurczaka i fasoli mung

Składniki:

  • 1 kg udek wytrybowanych
  • 100 g fasoli mung BIO od Soligrano
  • 200 g marchewki
  • 100 g cebuli
  • 100 ml śmietany kremowej
  • 100 ml białego wina
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1 pęczek natki pietruszki

Przyprawy: sól, pieprz, tymianek do smaku

Sposób przygotowania:

Cebulę przesmażyć z marchewką, przyprawami i dodać pokrojone na kawałki udka z kurczaka. Dokładnie przesmażyć składniki razem i wlać białe wino oraz dodać musztardę. Gotować do czasu odparowania wina, zalać wywarem warzywnym i dodać fasolę mung.

Całość gotować około 25 minut, doprawić solą i pieprzem.

Soligrano życzy Smacznego!

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park.

Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produkcie Fasola mung BIO.