Pusty

Brak produktów w koszyku.

Gulasz z fasoli i wołowiny

Składniki:

  • 1 kg wołowiny antrykot
  • 100 g namoczonej fasoli białej BIO
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 cebule
  • 1 puszka pomidorów – 400 g
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 ml wina czerwonego
  • 1,5 l bulionu warzywnego

Przyprawy: sól, pieprz, kolendra, kmin rzymski, chili do smaku
Zioła: rozmaryn, tymianek, pół pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Warzywa – włoszczyznę, łodygi selera i cebulę pokroić w kostkę, dodać zioła i przyprawy według uznania i przesmażyć na oliwie. Następnie dodać pokrojony w kostkę antrykot, ponownie dobrze przesmażyć i zalać czerwonym winem. W kolejnym kroku dodać fasolę białą, pomidory oraz wlać bulion i gotować do miękkość fasoli i mięsa. Doprawić solą i pieprzem.

Soligrano życzy smacznego!

Więcej o produkcie Fasola biała BIO.

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park.

Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!