Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany

Bezglutenowy makowiec z komosą ryżową

Składniki:

  • 1 puszka masy makowej
  • 200g ekspandowanej komosy ryżowej
  • 100g masła
  • 50g miodu wielokwiatowego
  • 1 tabliczka czekolady deserowej
  • 20g płatków migdałów
  • 20g kandyzowanej skórki pomarańczy
  • 3 Jaja (białko)

Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy, dodajemy miód, następnie ekspandowaną komosę i mieszamy do momentu połączenia się składników. Tak przygotowaną komosę układamy na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masę makową łączymy z białkami 3 jaj również mieszając do połączenia się składników, a następnie układamy masę makową na komosie i wstawiamy do pieca rozgrzanego do temperatury 170*C i pieczemy 60 minut.

Po wystygnięciu i wychłodzeniu kroimy na porcje, dekorujemy rozpuszczoną czekoladą oraz płatkami migdałów i kandyzowaną skórką z pomarańczy.

Autor przepisu: Akademia Kulinarna Soligrano. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produkcie Komosa Ekspandowana Soligrano.