Pusty

Brak produktów w koszyku.

Niezalogowany
Strona główna
/ Przepisy / Zupa pomidorowa z soczewica i wedzona papryka

Zupa pomidorowa z soczewicą i wędzoną papryką

Składniki:

  • 2 l wywaru warzywnego
  • 100 g soczewica czerwonej BIO
  • 0,75 l pomidorów w puszce
  • 200 g marchewki
  • 200 g selera naciowego
  • 200 g cebuli
  • 100 g pora
  • 3 ząbki czosnku

Przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia, chili oraz papryka wędzona do smaku

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w kostkę, resztę warzyw zetrzeć na tarce i przesmażyć na oleju. Następnie dodać przyprawy, pomidory, wywar i gotować przez 30 minut. Dodać soczewicę i dalej gotować przez kolejne 20 minut. Doprawić do smaku.

Soligrano życzy smacznego!

Autor przepisu: Szef Kuchni Kolumna Park.

Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produkcie Soczewica czerwona BIO.